Tápéi legényfogóleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tápéi legényfogóleves

Tápéi legényfogóleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Sertés lapocka: 400 g
Vegyes zöldség: 200 g
Mirelit zöldborsó: 100 g
Vöröshagyma: 1 db
fokhagyma: 1 gerezd
Vaj: 80 g
Só, bors, citrom, zöldség zöld, ételízesítő: ízlés szerint
tejszín: 2 dl
Zöldpaprika: 1 db
Paradicsom: 1 db
Kapor: 1 kávéskanál
Mustár: 1 evőkanál
Tejföl: 1 dl

*

Elkészítés:

A megtisztított vegyes zöldséget vajon lepároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott sertés lapockát, majd felengedjük vízzel és addig főzzük, amig a hús puha nem lesz.
Fűszerezzük,, hozzá tesszük a paszírozott fokhagymát.
Tálaláskor tejszínes kaprot, zöldség zöldet és egy szelet citromot adunk hozzá díszítésként.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tápéi legényfogóleves