Tápéi borjúérmék, töltött padlizsánnal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

borjú comb: 800 g
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
padlizsán: 600 g
bazsalikom: ízlés szerint
oregáno: ízlés szerint
kecsap: ízlés szerint
vegyes zöldség: 400 g
burgonya: 100 g
rizs: 100 g
trappista sajt: 200 g
étolaj a sütéshez: 3 dl

*

Elkészítés:

A borjú szeletet, 16 egyenlő részre szeljük, majd fűszerekkel meghintjük és serpenyőben elkezdjük sütni. 2-3 perc múlva fedővel takarjuk, és készre pároljuk egy pici víz hozzáadásával.
A padlizsánt magjától megtisztítva, sós vízben előfőzzük, vegyes zöldséggel megtöltjük, majd a sajtot ráreszeljük, és sütőben rápirítjuk.
A rizst megfűzzük.
A burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és forró olajban megsütjük.
Tálaláskor párolt rizst, és sültburgonyát adunk köretként. Idény vegyes zöldséggel vagy gyümölccsel díszítjük.