Hozzávalók:
Liszt: 300 g
Tojás: 2 db
Tej: 3 dl
Kristálycukor: 200 g
Só: 2 g
Tortabevonó csoki: 240 g
Vaníliás pudingpor: 60 g
Alma: 400 g
Őrölt fahéj: 4 g
Étolaj: 2 dl
Szóda: 2 dl
*
Elkészítés:
A palacsinta tészta akkor jó ha a sűrűsége híg tejfölnek megfelelő. A felmelegített palacsinta tálcába kevés olajat teszünk majd egy merőkanál palacsinta tésztát helyezünk arányosan elosztva, 1 perc elteltével megfordítjuk a palacsintát, és megsütjük a másik felét is. ügyelni kell, hogy ne égjen meg, de arra is, hogy ne legyen nyers a készre sült tészta.
Ha nagyobb mennyiségben sütünk akkor érdemes kettő palacsinta sütővel készíteni a palacsintát.
A kész palacsintákat fahéjjal ízesített reszelt almával megtöltjük (batyu formára).
Az almát ne felejtsük el megmosni.
A csokoládét kevés étolajjal megmelegítjük.
Cukor, tej, és a pudingpor hozzáadásával karamellmártást készítünk.
Tálalás előtt a megmelegített palacsintákat fele-fele arányban a csokival és a karamellel leöntve tálaljuk.