Hozzávalók:
1 egész tanyasi csirke
5 zsömle
kevés tej
3 tojás
1 fej hagyma
1 ek. zsír
bors
só
2 cikk fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
15 dkg zsír vagy 2 dl olaj a sütéshez
kevés víz alá
1 cs. Fevita rizses zöldségkeverék
*
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül besózom, hagyom kicsit állni. A töltelékhez a zsömléket tejbe áztatom,kinyomkodom, tálba teszem. A tojásokat felverve hozzáadom, jól elkeverem. A hagymát kockára vágom és világosra pirítom a zsíron, azt is a töltelékhez adom. Belepréselem a fokhagymát sózom, borsozom. Végül hozzákeverem a nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is és teszek bele, ha híg a töltelék 1-2 ek. zsemlemorzsát. Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a hasüregbe töltöm, a bőrét összevarrom. Tepsibe teszem, amibe előzőleg megolvasztottam a zsírt és öntök alá kb. 1,5 dl vizet. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, a vizet mindig pótolva, locsolgatva sütöm. Párolt,rizses zöldséggel tálalom.