Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap (200 g, 2*3 lapos)
25 dkg cérnametélt
50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1 db citrom
4 db tojás
2 dl tejföl
10 dkg olvasztott vaj
porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
A Tante Fanny réteslapot 10 percel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
A túrót áttörjük, a tojások sárgájával, a cukorral, 2 dl tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját, levét, a vaníliás cukrot és a mazsolát (én nem szoktam, mert nem szeretjük a mazsit).
A cérnametéltet forró vízben kifőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a túrókrémmel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztába forgatjuk.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy kisméretű (kb. 23*35 cm) tepsit, 4 réteslapot belefektetünk, úgy hogy a szélei kilógjanak. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. A túrós-tésztás masszát belesimítjuk, befedjük a maradék két réteslappal, és a maradék vajjal meglocsoljuk.
A sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Melegen szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk. Külön kínálhatunk hozzá még tefölt.