Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap (200 g, 2*3 lapos)
Túrótöltelék:
250 g tehéntúró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
vaníliáscukor
pici só
mazsola (én nem szoktam, mert nem kedveljük)
Meggyes töltelék:
1 üveg meggybefőtt vagy 30 dkg friss meggy (utóbbi esetben cukrozzuk a töltéskor)
A lapok kenéséhez, töltéséhez:
olajjal elkvert tejföl
zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A Tante Fanny réteslapokat elővesszük a hűtőből kb. 25-30 perccel előbb.
Addig elkészítjük a töltelékeket. A túrót áttörjük, és összekeverjük a hozzávalókkal (cukor, tojás, mazsola). A meggybefőttet lecsöpögtetjük (vagy a friss meggyet kimagozzuk, és összeforgatjuk cukorral). A réteslapok kenegetéséhez összekeverjük az olajat egy-két evőkanál tejföllel.
Egy megnedvesített konyharuhára fektetjük az első réteslapot, megkenjük az olajos tejföllel, és még két lapot rakunk rá (közben kenegetünk). A túrótöltelék alá zsemlemorzsát szórunk a réteslap rövidebb oldalának végén, majd rákenjük a túrót, és a konyharuha segítségével, nem túl szorosan feltekerjük.
Eljárás ugyanez a meggyes tölteléknél is.
A rétesek tetejét is megkenjük az olajos tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.