Hozzávalók:
Kb. 15-18 db-hoz:
1 csomag Tante Fanny linzertészta (300 g)
A krémhez:
20 dkg gesztenyepüré
6 dkg porcukor (én nem tettem, mert a gesztenyepüré elég édes szerintem)
1/2 dl rum (vagy kevéske rumaroma)
1,5 dl tejszín
A díszítéshez:
szőlő
1 dl tejszínhab
1 cs,. habfixáló
1 cs. vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A Tante Fanny linzertésztát kb. 10-15 perccel korábban kivesszük a hűtőből.
Kitekerjük a tésztát, és kb. 15 négyzetre vágjuk.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük,. A tésztadarabokat előre kivajazott kosárka formákba illesztjük, ujjainkkal köbenyomkodjuk. A tésztára tegyünk sütőpapírt, majd szórjunk rá szárazbabot vagy rizst nehezéknek, és így süssük meg (a szárazbabot felhasználhatjuk máskor is). A kosárkákat kb. 10-14 percen át sütjük, majd kicsit kihűtjük, és kiszedjük a formákból a tésztát.
Elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát áttörjük, és a porcukorral meg a rummal alaposan kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyemasszához adjuk. A krémet habzsákba szedjük, és megtöltjük vele a kosárkákat.
A díszítéshez a szőlőt megmossuk, és a szemeket kettévágjuk. Kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral. A tejszínhabot a kosárkákra nyomjuk, és kirakjuk a szőlőszemekkel.