Takart – vagyis töltött káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Takart – vagyis töltött káposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Darált hus
savanyu káposzta és levelek
paradicsomlé
2-3 tojás
só, bors, darált pirospaprika
rizs
füstölt hus
kolbász

*

Elkészítés:

A rizs félig megfőzzük és hagyjuk kihülni. A darált hushoz hozzáadjuk a 2-3 tojást, sót, borsot, pirospaprikát és jól összekeverjük.
Ha kihült a rizs, hozzáadjuk a husos masszához és óvatosan elkeverjük hogy a rizs össze ne törjön.
A  káposztalevelekbe töltjük a husos masszát. Én a nagyobb leveleket ketté vágom hogy kis töltelékek legyenek.
A fazék aljára rakunk a savanyu káposztából, teszünk rő füstölthus szeleteket és szép sorban egymás mellé állitva rakjuk a töltött leveleket. Haq a levelek elfogynak , betakarjuk füstölthus szeletekkel, kolbászkarikával és végül káposztával.
Feltesszük főni kb. 6O percig. Ha már puha a töltelék , ráöntjük a paradicsomlevet. Egyet forr és készen van a takart.
Jó étvágyat hozzá!
Én minimum 6O-7O darabot készitek, mert nagyon szeretjük ezt az ételt.

Takart – vagyis töltött káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Takart – vagyis töltött káposzta