Hozzávalók:
60dkg, liszt
25dkg, margarin /vagy 18dkg. Zsír/
23dkg. Cukor
1, tojás + 1db.
1. vanilia cukor, 1. cs sütőpor, 1csipet só.
1 pohár, tejföl, zsemlemorzsa.
1,. k.g. tisztított reszelt savanyú alma.
*
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaniliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk .Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk .Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, Erre szórunk vékonyan zsömle morzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5ek. Cukorral és 1cs, őrölt fahéjjal, hozzá adunk még egy fél marék zsömle morzsát ezt jól össze keverjük és a tésztára simítjuk. A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rá tesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük .
Jó étvágyat kívánok.