Tagliatelle, rókagombás raguval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Tagliatelle, rókagombás raguval

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csomag tagliatelle tészta (500 g.)
150 g. szárított paradicsom,
150 g. magozott olíva bogyó,
125 g. mozarella sajt
3 db. csirke felsőcomb,
150 g. friss rókagomba,
3 db. nagyobb paradicsom,
2 ek. sűrű paradicsompüré,
1 db. kápia paprika,
1 dl. száraz fehérbor,
1 szár halványító zeller,
3 db vékonyabb sárgarépa,
1 kisebb csomag újhagyma,
petrezselyem zöld, néhány levél bazsalikom,
só, őrölt bors.

*

Elkészítés:

Az ételem teljes neve : Tagliatelle, rókagombás, aszalt paradicsomos raguval, morzsolt mozarellával.
A csirkecombokat sós vízben előfőzöm, majd kicsontozom, vékony csíkokra vágom.
A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján párolom.
Keveset adok a hozzá, az üvegben lévő capribogyóból is.
A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomom a serpenyőben, és felöntöm borral.
5 perc után hozzáadom az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is.
Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszek hozzá.
Sózom, borsot őrlök rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyem zöld, és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozom, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolok rá.
Nem maradhat el saját blogoldalam bejegyzése sem, amit itt nézhetsz meg: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/07/tagliatelle-rokagombas-aszalt.
html

Tagliatelle, rókagombás raguval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tagliatelle, rókagombás raguval