Hozzávalók:
60 dkg szüzérme
20 dkg bacon
20 dkg sonka
25 dkg ecetes uborka
só,bors
liszt
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
a szüzérméket megtisztitjuk a hártyától
-felszeleteljük enyhén kiverjük
-sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk
-a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra sütjük,majd tányérra szedve félretesszük
a sonkát +szalonnát és az ecetes uborkát nagyon vékony csikokra vágjuk
-a serpenyüben levü olajon a szalonnát félig kisütjük
-hozzátesszük a sonkát,elkeverjük vele majd
-hozzáadjuk az uborkát is
-1-2 percig együtt piritjuk
-meghintjük 1-2 kanal lisztel és lepiritjuk
-felüntjük nagyon kevés vizzel vagy csontlével
-jól kiforraljuk
-sóval+ tőrőtt borssal izesitjük
-beletesszük a szüzérméket és
-mersékelt tüzőn lefedve készre pároljuk
-rizskőrettel vagy tésztával tálaljuk
