Szűzpecsenye fokhagymás-gyömbéres szilvamártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

kb. 50 dkg szűzpecsenye
1 tk só
1 mk őrölt fekete bors
2-3 ek napraforgóolaj
A szilvamártáshoz:
50 dkg szilva (fagyasztott is jó)
3 dkg vaj
1 ek cukor
1 dl félszáraz fehérbor
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt fahéj
½ mk őrölt fehér bors
2 db kisebb gerezd fokhagyma
1 tk friss, reszelt gyömbér
1 mk só
1 púpos tk kukoricakeményítő

*

Elkészítés:

A szűzpecsenyéről lefejtjük a hártyát, 2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk és félretesszük, amíg elkészítjük a mártást.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, a cukrot megkaramellizáljuk rajta, a borral felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a sót, majd a kimagozott, félbevágott szilvákat, és 5 percig főzzük.
A keményítőt kikeverjük 50 ml vízzel, a mártáshoz öntjük, 1 percig főzzük, így sűrítjük be.
A hússzeleteket kisütjük, oldalanként csak 1-1 percig, hogy puha, szaftos maradjon, tányérra rakjuk, és a fokhagymás szilvamártást mellé öntjük.
Párolt rizs vagy fokhagymás krumplipüré illik köretnek hozzá.