Hozzávalók:
1 db sertés szűzérme (itt 50 dkg)
só, bors
2 ek olaj
5 dkg vaj
30 dkg gomba apró szeletekre vágva
1 közepes hagyma reszelve
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregano
1 tk sűrített paradicsom
1 tk liszt
2 tojás
1 tekercs (25 dkg) leveles tészta.
*
Elkészítés:
A sertés szűzérmét sózzuk, borsozzuk, majd legalább 2 órát a konyhapulton hagyjuk.
Közben 3 dkg vajat felhevítjük, megdinszteljük benne a reszelt hagymát, majd belerakjuk a gombát, 2 mk sót, kakukkfüvet, oreganót, fél mk borsot, a paradicsom pürét és egy szétzúzott fokhagymát, végül a petrezselymet.
Időnként megkevergetve megpároljuk, é zsírjára pirítjuk.
Ekkor meghintjük a liszttel, és jól elkeverjük benne.
Levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
Beleütjük az egyik tojást, és alaposan elkeverjük.
Teljesen kihűtjük.
A hús közepesen forró olajban jól átsütjük, közben 1 gerezd fokhagymát mellé dobunk.
Amikor majdnem átsült, diónyi vajat is beledobunk, és még tovább sütjük oldalanként fél percig.
Kiszedjük egy tálra, alufóliát rakunk a tetejére.
Így hagyjuk 10 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben még 15 percig sütjük.
Utána kivesszük, és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A leveles tésztát a sütőpapírral bálelt tepsiben szétterítjük, félbe vágjuk.
A tésztára a szélétől számítva 3 cm-re rákenjük a gomba felét olyan hosszúságban, amilyen a szűzérme hossza.
A másik végén is hagyunk még vagy 3 centit, és a felesleges tésztát levágjuk.
majd a gombás részre rárakjuk a szűzérmét.
erre rárakjuk a csirke mellet.
A húsok tetejére is bőven teszünk gombát, majd a leveles tésztával begöngyöljük, két végét összenyomjuk vagy aláhajtjuk.
A tetején a tésztát megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük.
180 fokra előmelegített tepsiben kb.
20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Én most rizzsel, vegyes körettel és kéksajtos mártással tálaltam.