Szurkálós piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Szurkálós piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A piskótához: 18 dkg
A citromos áfonyamártáshoz: 1.5 csésze
A tetejére: 50 dkg

*

Elkészítés:

A sütőt 180 c fokra előmelegítjük, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, vizel  alaposan kikeverjük, majd a habhoz adjuk, a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet egyneművé keverjük, és egy közepes méretű kivajazott lisztezet  tepsibe tesszük, és szép arany barnára sütjük.
Közben a mártást elkészítjük, egy lábasba tesszük az áfonyát,citromlé, cukor, keményítő, egy csipet só. Összekeverjük majd közepes lángon főzzük addig míg a keverék besűrűsödik. Ezután a tűzről levesszük és vanília kivonatot hozzá adjuk. A piskótát 5 percig hűtjük majd sűrűn lyukakat szurkálunk egy fakanál végével és rá öntjük a  mártást egyenletesen elsimítjuk rajta úgy, hogy a lyukakba letudjon csurogni.
A túrót jól áttörjük villával hozzáadjuk a felvert habot, ( ha tejszínből készítjük akkor cukorral kell felverni )majd az áfonyás pikótára simítjuk 1 órára hűtőbe tesszük.

Szurkálós piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szurkálós piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!