Hozzávalók:
Piskóta:
8 db tojás, 1 sütőpor, 6 ek finomliszt, 2 ek kakaópor, 6 ek porcukor
Krém: kb 15 dk szeder, 15, dk málna, 2 vaniliapuding, 7 dl tej, 2,5 dl Hulala habtejszín 2 vaniliáscukor, 15 dk porcukor
Tetejére díszítésnek, pár szem málna, 6 db kis sünit készítettem (kekszből) kivi és bármi más
Máz: 1 kg porcukor, 1 ek zselatin, 6 ek víz, 2 ek akácméz,1 ek vaj,1 folyékony színező.
*
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük jó keményre, majd a sárgáját a porcukorral jól kikeverjük, és belekeverjük a habba, a lisztet a kakaóporral összekeverjük, meg a sütőporral és óvatosan rászitáljuk és összekeverjük.
Én a kerek tortaformának az alára sütőpapírt tettem és ebbe öntöttem a masszát.
Majd előmelegített sütőbe tettem és kb 20 perc alatt készre sütöttem, kb 180 fokon.
Ha kihűl két lapra vágtam.
Közben a két vaniliapudingport 7 dl tejben felfőztem majd hozzátettem a két vaniliáscukrot.
A málnát és a szedret megszórtam porcukorral, kb 1-1 ekanállal és beleturmixoltam a pudingba.
, 1/2 császárkörte aromát is hozzáadtam.
Majd a tejszínt felvertem és hozzáadtam és ezt tettem a tortába.
Mivel a tortasütőbe raktam össze így megtudtam nyomatni az egészet egy picit, A Cukormáz: a zselatint a vizben melegítem, (nem forralom) hozzáadom a színezőt, a mézet, a vajat és jól összedolgozom és hűtőbe teszem egy nylon zacsiba egy éjszakára.
Másnap porcokorral megszórtam a nyújtólapot és ezen nyújtottam el és a tortát befedtem vele.
Tetejét én így díszítettem, málnát, kivit raktam rá ezt mindenki úgy teszi, ahogy szimpatikus.
Nagyon finom lett!