Hozzávalók:
Alsó piskótához: 10 db tojás 5 kanál hidegvíz, 15 ek porcukor, 10 ek liszt, 1 sütőpor, 5 ek kakaópor, 2 db vaniliás cukor
Felső piskóta: 6 db tojás, 6 ek porcukor, 6 ek liszt, 1/2 sütöpor 1 db vaniliás cukor
Krém: 1 l tej 3 cs csokipudingpor, 25 dk vaj (vagy ráma) 1 tábla csoki
Tetejére : 2 tábla csoki (barna) pici vaj, 2 tk porcukor, 1 tábla fehér csoki, egy tábla töltött csoki kockák (fehér), 2,5 dl habtejszín
*
Elkészítés:
10 db tojásfehérjét az 5 kanál vízzel felverem habbá, majd a sárgáját a cukorral a vaniliacukorral szintén és óvatosan összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a kakaót, a sütőport.
Kacsasütő tál aljába szilikonos sütőpapírt vágtam és arra öntöttem a piskóta tésztát.
200 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőbe tettem, amit 5 perc után 170 fokra visszavettem.
Közben elkészítettem ugyanígy a felső piskótát és egy jénait szintn szilikonos papírral kibéleltem és beleöntöttem a tésztát és betettem a kacsasütös alá.
A nagyot kb 30 percig a kicsit kb 20 percig sütöttem (tűpróba nem árt) Ha kihűlt az alsőt lapjára 3-ba, a felsőt 2-be vágtam.
Közben megfőztem a pudingokat a tejben, kb 10 ek cukorral, majd a csokit is belekevertem, ha kihűlt akkor hozzákevertem a vajat és betöltöttem a piskótákat.
Hűtőbe tettem egy éjszakára.
Reggel a nagy piskótát a maradék krémből bekentem és ráhelyeztem a kisebbet.
Pár órára visszatettem a hűtőbe, majd az egészet bevontam még a maradék krémmel.
A tetejére fehér és barna csokit tettem meg a kocka bonbonos csokikat, tejszínhabbal díszítettem.