Hozzávalók:
Piskóta tésztához:
25 dkg porcukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
4 kanál meleg víz
/CITROMOS VÁLTOZATTAL 1 citrom héja és leve/
Krém:
2 Ráma margarin
20 dkg porcukor
Rum, vagy rumaroma
Olvasztott csokoládé 1 tábla …ha kevésnek találod 3 kanál vizet forralni kakaóporral (4-5 kávéskanálnyi)
díszítéshez Mandula forgács, csokoládé dísz ami van, vagy fantázia
*
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverni…(kicsivel tovább, mint hinnéd, hogy készen van…Gyerekkoromban mindég azt hittem , csak azért kell, hogy a Mama kipihenje magát…azóta tudom, hogy valóban így kell, vagy a korom teszi már?
Ezután belekeverjük egyenként a 4 kanál meleg vizet, amivel még 10 percig keverjük
Beletesszük a sütőporral vegyített lisztet,
a kemény habbá vert tojásfehérjét…lassú bekeveréssel.
Kikent lisztezett edénybe tesszük, előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük
4 tojásból készült és jól kidolgozott vizespiskóta 8 tojásból készült rendes piskótának felel meg.
A tészta kihülése után lapokra vágjuk, betöltjük a krémmel, díszítjük.
				
															

