Hozzávalók:
A tésztához:
16 tojás
16 ek. liszt
16 ek. cukor
6 ek. kakaópor
2 kk. sütőpor
A krémhez:
75 dkg vaj, vagy margarin
80 dkg porcukor
6 dl tej
6 csapott ek. liszt
4 cs. vaníliás cukor
4 ek. kakaópor
6 dkg kókuszreszelék
1 ek. neskávé
1 dl rum
2 cs. zselécukor
*
Elkészítés:
A hozzávalókból gáztepsiben sütünk 2 db, 8 tojásos, kakaós piskótát. Mindkettőt háromfelé vágjuk, elkészítjük a krémeket. Betöltjük a kávés és a kókuszos krémmel a kakaós krémet félretesszük, ez kerül majd a tetejére. A kókuszos krémből is teszünk el egy adagot az oldalára és a díszítéshez, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük a tortákat. Másnap, amikor megdermedt benne a krém és jól összeállt, kialakítjuk a betűket. Az 5-nél jobb oldalán felül, bal oldalán alul vágunk ki egy-egy darabot, így kapjuk meg az 5-ös számot, a 0-nál pedig csak a szögleteket vágjuk le körben, hogy ovális legyen. Ekkor a tetejét bevonjuk a kakaós krémmel, amiből veszünk ki egy keveset és még keverünk bele kakaóport, hogy sötétebb legyen, a díszítéshez. A félretett kókuszos krémmel a betűk oldalát kenjük be, ebből is veszünk ki keveset a díszítéshez és a 0-nál a közepe kialakításához. Ezután a díszítés következett. A maradék kókuszos és az extra kakaós krémet nylon zsákba tesszük, csücskeit levágjuk a kókuszossal körberajzoljuk a szélinél a számokat, a kakaóssal pedig kis díszeket nyomunk rá. A színes zselécukorból virágokat készítünk, azzal díszítjük. Készíthetjük bármilyen más krémmel is tetszőlegesen, ízlés szerint.
A krém:
A vajat habosra kikeverjük a porcukorral. A tejből, lisztből, vaníliás cukorból sűrű pépet főzünk, amit hűlés után a krémhez keverünk, ettől könnyű, laza krém lesz. Belekeverjük a rumot is. Háromfelé osztjuk, úgy hogy a kókuszosból legyen a legtöbb mert abból került az oldalára és díszítéshez is. Egyik adaghoz adjuk a pici forró vízzel feloldott neskávét, jól kihabosítjuk. A második adaghoz a kakaóport, azt is együtt még jó habosra keverjük. A harmadik adagnál (ez legyen a legtöbb), belekeverjük a kókuszrészléket.