Hozzávalók:
szufléhoz:
55 g cukor
250 ml tej
0.5 db vanília (rúd) vagy 2 bourbon vanília cukor
4 db tojássárgája
30 g finomliszt
4 db tojásfehérje
A formák előkészítéséhez
3 ek vaj
10 dkg cukor
A tetejére
5 dkg porcukor
*
Elkészítés:
Kivajazzuk és cukorral meghintjük a formákat. Betesszük őket a hűtőbe.*6 db szuflé forma kell*
A tejet a kikapart vaníliarúddal együtt felforraljuk, 10 percig állni hagyjuk
4 tojássárgáját kikavarunk 40 g cukorral.
Ezután kell hozzáadni a lisztet.
A tojásos masszát felengedjük az átszűrt vaníliás tejjel és visszatesszük a tűzre.
Kavargatva addig főzzük, míg enyhén sűrűsödni kezd.
Ekkor áttöltjük egy tiszta üvegtálba.
A 4 tojásfehérjét puha habbá verjük, majd hozzáadjunk 15 g cukrot. Tovább verjük, míg kemény hab nem lesz.
Először a hab negyedét, majd a maradék részt dolgozzuk az alapmasszába.
A masszát a formákba kanalazzuk és 190 fokos sütőbe tesszük őket. (8-15 perc alatt lesznek kész, a méretüktől függően.)
Tipp: fagyival isteni smile hangulatjel