Sztracsatella desszert

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Sztracsatella desszert

Recept leírás:

Hozzávalók:

fél liter tej, 1 dl búzadara, 20 dkg cukor, 1 tojás sárgája, csipet só, kb. 20 db puha, cukros tetejű babapiskóta, 10 dkg margarin, fél dl tejszín, 1 tábla étcsoki, 1 ek. kakaópor (keserű)
Én maradék sült piskótát is tettem bele

*

Elkészítés:

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót.
Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet.
Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal.
Ezzel készen is van a krém.
Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy tepsit vagy magasabb szélű edényt(jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csoki reszelékes tejszín felét is.
Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A babapiskótához még csipkedtem közé tojásos piskótát is.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék ét csokit.
Min egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
Ezután kockákra vágva szeletelhetjük.

Sztracsatella desszert

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sztracsatella desszert

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!