Sztapacska, – kölessel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Sztapacska, – kölessel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db főzőtasakos Életfa és Élelem hántolt köles
2 ek zsír
25 dkg juhtúró
2 ek zabpehelyliszt

2 dl tejföl
20 dkg füstölt szalonna
pirospaprika

*

Elkészítés:

A kölest a dobozon lévő előírás szerint készre főzzük, azonban a főzővízhez adjunk hozzá 2 ek zsírt !
A megfőtt lecsepegtetett köleshez még forrón kell hozzáadni a lisztet.
A szalonnát vágjuk apróra, és készítsünk belőle pörcöt.
Szűrjük le.
Zsírral kikent jénaiba a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele.
Rácsipkedjük a juhtúrót, a tejfölt összekeverjük a pirospaprikával, és azt is rálocsoljuk a sztrapacskánkra.
200 fokra előmelegített sütőbe tóljuk.
Összemelegítjük.
Tálaláskor tejföllel és a pörccel kínáljuk.

Sztapacska, – kölessel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sztapacska, – kölessel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!