Hozzávalók:
1 db főzőtasakos Életfa és Élelem hántolt köles
2 ek zsír
25 dkg juhtúró
2 ek zabpehelyliszt
só
2 dl tejföl
20 dkg füstölt szalonna
pirospaprika
*
Elkészítés:
A kölest a dobozon lévő előírás szerint készre főzzük, azonban a főzővízhez adjunk hozzá 2 ek zsírt !
A megfőtt lecsepegtetett köleshez még forrón kell hozzáadni a lisztet.
A szalonnát vágjuk apróra, és készítsünk belőle pörcöt.
Szűrjük le.
Zsírral kikent jénaiba a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele.
Rácsipkedjük a juhtúrót, a tejfölt összekeverjük a pirospaprikával, és azt is rálocsoljuk a sztrapacskánkra.
200 fokra előmelegített sütőbe tóljuk.
Összemelegítjük.
Tálaláskor tejföllel és a pörccel kínáljuk.