Hozzávalók:
Hozzávalók:
TÉSZTA:
60 dkg liszt
15 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
késhegynyi szodabikabona
tej
TÖLTELEKHEZ:
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg darált mák
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
mazsola
KRÉM:
1 l tej
3 vaniliás puding
25 dkg margarin
3 vaniliás cukor
20 dkg porcukor
MÁZHOZ:
2 ek kakaó
2 ek cukor
kevés viz
3 dkg margarin
kokusz reszelék.
*
Elkészítés:
Elkészítés: A tészta hozzávaloit összedolgozzuk annyi tejjel hogy jol nyujthato tesztat kapjunk.
Amikor kész öt egyforma részre osztjuk.
Ebből kettőt tepszi nagyságura nyujtunk külön-külön megsütjük, és félre teszük.
A maradék 3 lapot kinyujtjuk és az alabbi töltelekkel meg kenjük.
A margarint porcukorral habosra keverjük.
Bele teszük a darált mákot, hozzá adjuk a lisztet, a sütöport a tejet a citrom reszelt héját és izlés szerint mazsolát jol összedolgozzuk.
Ezután a lapokat megkenjük a töltelékkel ésfeltekerjük mint a bejglit.
A tepsiben egymás mellé rakjuk a 3 tekercset, egyszerre sütjük, hogy összenőjenek.
Amig sül elkészitjük a krémet.
A tejböl és a pudingbol krémet fözünk hülni hagyuk.
A margarint a vaniliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük és utána a pudingal összekeverjük.
Az egyik tészta lap felét megkenjük a krém felével ráhelyezzük a 3 beigli, tésztát ügyelve, hogy egyben maradjanak.
Rásimitjuk a megmaradt krémet utána rátesszük a másik lapot.
Csokimázzal vonjuk be, kakaóport cukorral és kevés vizzel elkeverjük, bele dobjuk a margarint és lassú tüzön kevergetve sűrűre fözük, mikor kész és a tészta tetejére rásimitjuk.
A mázra kokusz reszeléket szórunk.
Készítettem pár munka felvételt is esetleg kezdők részére.
1.
Jó tanács:ha mintás közepű sütit szeretnél, ne simítsd el a tölteléket mielött beigliként feltekered, csak kanállal egyenletesen elosztva rakd a kinyújtott tésztára.
2.
Először hosszában szeleteld fel 3.
Végül – én 1, 5 cm-es vastag szeletekre vágom-most láthatod a rózsát a töltelékben.


