Hozzávalók:
200g liszt
50g búzadara
200g porcukor
1/2 tasak sütőpor
csipetnyi só
500g tehéntúró
mazsola ízlés szerint
1kk vanília esszencia (elhagyható)
1citrom reszelt héja és leve
100g vaj vagy margarin
*
Elkészítés:
Kimérjük a sütemény hozzávalóit.
Egy 24cm-es nem kapcsos tortaformát kikenünk a margarin felével.
A margarin másik felét felolvasszuk.
A sütőt előmelegítjük.
A szárazanyagokat, tehát lisztet, búzadarát, cukrot, sütőport, sót, jól összekeverjük.
Külön a túrót a mazsolával , a citrom reszelt héjával és levével szintén jól elkeverjük.
A tojásokat a tejjel felverjük.
A kikent formába a lisztes keverék felét beleszórjuk, erre a túrókrémet kanállal csomókba rakjuk, majd a lisztes keverék másik felét is egyenletesen elosztva rászórjuk. Tetejére a tojásos keveréket öntjük és végül az olvasztott margarint rákanalazzuk.
180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.
8 szelet lesz ebből az adagból.
Melegen tálaljuk, de hidegen is finom.