Szórt diós, vagy lábatlan tészta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Szórt diós, vagy lábatlan tészta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
5 db tojás, 5 evőkanál porcukor, 2 púpozott evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál, szódabikarbóna, 7 evőkanál liszt, 10 dkg darált dió,+ porcukor,5 tojásnak a keményre felvert habja,

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A tojás sárgát, porcukorral habosra keverni, majd a tejfölt is hozzákeverjük. Lisztben  a szódabikarbónát bele tenni, és a kikevert tojásos masszába simára keverjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk óvatosa, hogy a hab ne törjön össze. Kizsírozott lisztezet tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a porcukorral elkevert darált diót. Előmelegített sütőben 170 fogon sütjük, tepsi mérete  24x 36 cm
Régen ezt  habos kávéhoz adták!

Szórt diós, vagy lábatlan tészta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szórt diós, vagy lábatlan tészta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!