Hozzávalók:
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához: 25 dkg
12dkg vaj
2 evőkanál cukor
1 tojás
Kávéskanál sütőpor
Töltelék
1 tasak zselatin
2 tojássárgája
7,5 dkg cukor
Fél citrom leve
1.5 dl muskotályos bor
50 dkg turó
2 dl habtejszín
50 dkg szőlő
*
Elkészítés:
Omlós tésztát gyúrunk. A vajat a liszttel elkevert sütőporral elmorzsoljuk. Majd a többi hozzávalóval egybe gyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, tortaformába fektetjük. Lehet így is: sütőpapírt teszünk rá. erre szárazbabot és 200 fokon megsütjük. Kb. 15 perc ( Én csak megszurkálom egy villával, nem babozok ) Ha kész,kivesszük, rácson kihűtjük.
A tojássárgáját a cukorral, a citromlével és a borral vízfürdőben besűrítjük. A zselatint a leírás szerint készítsük el. Keverjük a krémhez a túróval. Tegyük egy fél órára a hűtőbe. Verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük a krémhez. A krém felét simítsuk a tésztára, a szőlőszemeknek a kétharmadát rakjuk rá a t majd fedjük be a többi krémmel. Legalább 3 órára tegyük vissza a hűtőbe. Díszítsük a félre tett szőlőszemekkel. A szőlőszemek miatt recés késsel vágjuk fel