Szőlős tejföltorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Szőlős tejföltorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 liter tejföl
1,5 dl. cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
3 csomag vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
3 dl. tej
3 csomag 25 g-os zselatin
szőlő (vagy bármilyen gyümölcs) és ízben hozzáillő fél liter szörp (én fehérszőlő szörpöt hazsnáltam)
a torta aljára babapiskóta

*

Elkészítés:

A tejbe beáztatunk 2 csomag zselatint, ha megduzzadt, akkor gyöngyözésig felmelegítjük és gyakori kevergetés mellett langyosra hűtjük.
Ne forraljuk semmiképpen!
A kapcsos tortaforma alját szorosan kirakjuk babapiskótával.
A tejfölbe belekeverjük a cukrot, vaniliás cukrot, citromhéjat és levet, a zselatint és ízlés szerinti mennyiségben feldarbolt gyümölcsöt.
A masszát egyenletesen rásimítjuk a babapiskótára, meg is ütögetjük a formát, hogy mindenhová jusson a krémből.
Gyümölccsel kirakjuk a torta tetejét, majd a 3.
csomag zselatint elkeverjük a gyümölcsszörpben, felmelegytjük, majd langyosan ráöntjük a tortánk tetejére.

Szőlős tejföltorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szőlős tejföltorta