Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20 dkg szőlő
1 db alma
1 cs. petrezselyem
5 ek. napraforgó olaj
2 dl tejszín
1 tojássárgája
A burgonyakrokettthez:
80 dkg burgonya
5 dkg margarin
10 dkg reszelt ementáli sajt
3 tojásssárgája
1 csipet őrölt szerecsendió, só
2 tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
bő napraforgó olaj a sütéshez
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és a húsát kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Serpenyőben felfórrósítjuk az olajat, a csirkemájat gyakran megkevergetve, erős tűzön mepirítjuk. Borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.
Hozzáadjuk az almát, a szőlőszemeket, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk.
Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tojássárgáját, majd visszatesszük, és összerottyantjuk. Végén sózzuk ízlés szerint.
Burgonyakrokettel tálaljuk.
Burgonyakrokett elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjastul, sós vízben puhára főzzük. Megtisztítjuk, és még forrón burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a margarint, a reszelt sajtot, a tojássárgákat, az őrölt szerecsendiót, csipetnyi sót, és összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük.
A burgonyamasszából ujjnyi vastag rudakat formálunk, megforgatjuk felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban kisütjük.
Papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk.