Hozzávalók:
50 dkg őszibarack
50 dkg szőlő
15 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 lapos réteslap
1 tojás
napraforgó olaj +tejföl a réteslapok kenéséhez
A díszítéshez:
tejszínhab, gyümölcs
*
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk.
A barackdarabkákat összekeverjük a fele cukorral és a fele darált dióval. A maradékokat pedig a szőlővel.
Egy kevés étolajat összekeverünk pár kanál tejföllel. A réteslapokat egyesével letesszük, elcsúsztatva egymástól, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Közben mindegyiket megkenjük az étolajas tejföllel. Az egyik szélénél a barackos, míg a vele szemközti szélénéla szőlős tölteléket simítjuk el.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A rétes barackos részét feltekerjük a közepéig, majd a szőlőset is. Megkenjük a felvert tojással. Papírozott sütőlemezre tesszük, és 25-30 percen át sütjük, majd kivéve pihentetjük.
Szeleteljük, közepére tejszínhabot nyomunk, és tálaljuk.