Hozzávalók:
3 db hagyma csíkokra vágva
4 dkg margarin
2 ek paradicsompüré
1,5 l csontlé (vagy víz + húsleveskocka)
1 db nagyobb babérlevél
20 dkg gépsonka (vagy bármilyen maradék sült hús, itt fele gépsonka,fele füstölt tarja) csíkokra vágva
1 db savanyú uborka vékony csíkokra vágva
8-10 db kapribogyó
1 kis csomó kapor apróra vagdalva (vagy 1 mk szárított kapor
citromkarikák
tejföl ízlés szerint.
*
Elkészítés:
A hagymát a margarinon megdinszteljük, majd beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a csontlével.
A sonkát (vagy húsféleséget), uborkát, kapribogyót és babérlevelet szintén hozzáadjuk.
Felforraljuk.
Végén hozzáadjuk a kaprot.
Tálaláskor rakjuk bele a citromkarikákat, a tejfölt pedig külön edényben tálaljuk, hogy ki-ki ízlése szerint rakjon bele.
Megjelölés