Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
30 ml szójaszósz
20 ml citromlé
1 ml Cayenne bors (fél mokkáskanálnyi)
50 ml sárgabaracklekvár
10 ml Oliva olaj
20 ml nádcukor vagy barna cukor
2 ml só (1 mk-nyi)
1 ml só (1 mk-nyi)
1 kisebb fej vöröshagyma
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A csirkecombokat rakjuk szépen sorba a 2 l-es UltraPro edényünkbe.
A páclevet keverjük össze a Mix-Fix-ben és öntsük a húsra.
A TW Konyhai Késsel pucoljuk meg a hagymát és szeleteljük rá a csirkecombokra. Egy éjszakára vagy akár egy egész napra tegyük az edényünket a tetejével lefedve a hűtőszekrénybe, hogy a pác jól átjárja a combokat.
Másnap tehetjük is egyenesen a sütőbe.
Köretnek adhatunk krumplit, rizst vagy akár párolt brokkolit vagy más párolt zöldséget is.
Tálaláskor a köretet is locsoljuk meg a szafttal.
Javasolt Tupperware termékek:
2 l-es UltraPro Edény
Mix-Fix
TW Konyhai Kés
Konyhagyöngye Citromfacsaró
TW Mérőkanál
Kis Fűszeresek (bors, ceyenne)
Mindent Bele Száraztároló (só)
Konyhaművész 0,5 l-es Mérőkancsó