Hozzávalók:
pontyfilé: 1200 g
só: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
őrölt csemege paprika: 20 g
fokhagyma: 100 g
burgonya: 400 g
rizs: 400 g
étolaj: 5 dl
liszt a panírozáshoz
citrom, vegyes zöldség a díszítéshez
*
Elkészítés:
A ponty halat megtisztítom, és kifilézem.
A filézett halat 2-3 mm-re húsa felől a bőréig beirdalom, sózzuk, borsózzuk, és hagyományos módon paprikás lisztben forgatjuk ( lisztet és őrölt csemege paprikát 1/10 arányban keverjük ), majd bő forró olajban kisütjük.
Az apróra vágott fokhagymával meghintjük.
Burgonyát megtisztítjuk vékony szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük.
Rizst puhára főzzük.
Sült burgonyával, párolt rizzsel, vegyes zöldséggel és citromszelettel díszítve tálaljuk.
Filézés miatt megmaradt halcsontot fagyasztóba tesszük, és majd egy hallé főzésekor alapléhez felhasználjuk.