Szögedi fokhagymás sültkárász

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Szögedi fokhagymás sültkárász

Szögedi fokhagymás sültkárász

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

kárász 1,60 kg
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt csemegepaprika, liszt 0,02 kg
fokhagyma 0,10 kg
burgonya 0,40 kg
étolaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A legalább darabonként 50 dkg-s ( természetesen kisebb súlyú halból is finom és szálkamentes lesz sütés után ) kárász halat megtisztítom, majd filézem.
2-3 mm-re a hús oldali részen bőréig beírdalom ( ez azért fontos, mert a kárász nagyon szálkás, de így a szálkákat teljesen ártalmatlanná teszem sütéskor ), sózzuk, borsózzuk mindkét oldalát, és hagyományos módon paprikás lisztben forgatjuk ( őrölt pirospaprikát, és lisztet összekeverem ), majd bő forró olajban sütjük.
Az apróra vágott fokhagymával ízlés szerint meghintjük.
Burgonyát megtisztítom, vékony csíkokra vágom és bő forró olajban kisütöm.
Sültburgonyával, friss zöldséggel, és citromszelettel tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szögedi fokhagymás sültkárász