Szlovák diós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Szlovák diós

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 db tojás
30 dkg porcukor
12 evőkanál víz
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
12 dkg dió (darált)
A krémhez
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
6 dl tej
6 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg dió (darált)
Tetejére
15 dkg étcsokoládé
3 ek napraforgó olaj

*

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük és kanalanként adjuk hozzá a vizet.
A lisztet beleszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a diót.
A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük, és lazán hozzákeverjük a diós masszához.
37x 27 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és készre sütjük (tűpróba).
180 fokon kb.
20-percig sütjük.
Mikor megsült a tészta, a sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
Krémje A lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, lassan hozzáöntjük a többi tejhez és sűrű péppé főzzük, majd lehűtjük.
A margarint porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a lisztes pépet és a diót.
A kész krémet rákenjük a diós tésztára és betesszük a hűtőbe dermedni.
Tetejére Amikor a sütemény lehűlt, a csokit az étolajjal felolvasztjuk és rákenjük a krém tetejére.
Visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki is jól megszilárduljon.

Szlovák  diós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szlovák diós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!