Szivárványos Rizspuding

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg rizs
6 dl tej
5 dkg kristálycukor
1 csomag vaniliás cukor
4 dkg kókuszreszelék
30 dkg barackbefőtt
KRÉMHEZ
1 liter tej
10 dkg cukor
1 cs, csokoládés pudingpor
1 cs, puncsos pudigpor

*

Elkészítés:

-a rizst szüröbe tesszük megmossuk,lecsegtettjük
-3 dl forró vizben csipetnyi sóval az edényt lefedve feltesszük föni
-a tejet a cukorral+vaniliás cukor+ kókuszreszelék felforraljuk
-amikor a rizs beitta a vizet,ráöntjük a forró tejet és letakarva óvatosan tovább fözzük gyakran keverjük
-amikor már beitta a tejet is  lekapcsoljuk a tüzet ,30 percig állni hagyjuk a fedöt nem emeljük fel róla ,
-ezután   kihütjük
-apróra  vágjuk a barackot és belekeverjük a rizsbe
-egy 20 cm.-es puding vagy kuglófformát kiöblintünk hideg vizzel és belenyomkodjuk a rizs 1/3 -át
a krémhez a tej és cukor feléből a csokoládés pudingot  főzünk,///a csomagon olvasható utasitás szerint///
-a csokipudingot a formába a rizsre simitjuk
-várunk 10 percet
-elkészitjük a maradék tejjel és cukorral a puncsos pudingot és ráöntjük a csokisra
-amikor az is kezd megkötni befedjük a maradék rizzsel és 1 órára hütőbe tesszük
-tálalás előtt kiboritjuk a formából ..
-diszitjük

Szivárványos Rizspuding