Hozzávalók:
1 egész csirke (kb. 1,5-2 kg-os)
3 ek méz
1,5 ek Dijoni mustár
késhegynyi őrölt fehérbors + a zöldség szóráshoz is ennyi
1 tk szárnyas fűszerkeverék, plusz kb. még ennyi a szóráshoz
frissen őrült tengeri só ízlés szerint (kb. én 1 ek – nyit használtam összesen)
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb paradicsom
1 TW paprika
¼ cs. Szivárvány zöldség keverék (Fevita termék)
¼ doboz csemegekukorica
*
Elkészítés:
A csirkét feldaraboltam.
A mézet, mustárt, fehérborsot, szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy Kristály Tálkában, és a Szilikon Kenőecsettel bekentem a husikat. Belefektettem a húst az UltraPro Lasagna sütőbe és még egy kis szárnyas fűszer keverékkel megszórtam.
Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam a Konyhaművész Szeletelővel, rátettem a húsra.
Ezután jött a paradicsom karika, paprika karika, amiket az Új Generációs Szeletelő Késsel vágtam fel. Következett a Szivárvány zöldségkeverék, amiben van karfiol, brokkoli, sárgarépa. Végül a kukorica. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval és fehérborssal meghintettem.
Lezártam az UltraPro Lasagna sütőt a tetejével és 2-3 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ezután 190 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Tipp:Ehhez az ételhez összeszedtem minden maradék zöldséget a hűtőből, fagyasztóból, amik önmagukban már egy-egy menühöz kevesek lettek volna.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Kristály Tálka
Szilikon Kenőecset
Konyhaművész Szeletelő
Új Generációs Szeletelő Kés
UltraPro Lasagna sütő