Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
1 vaníliás cukor
37 dkg liszt
1sütőpor
különböző szinű ételfesték
Krém:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A tojássok sárgáját a porcukorral és vaniliás cukorral kikeverjük. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat kanalanként. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet , végül hozzáaadjuk a kemény habbá vert fehérjét.
A tésztát annyi felé osztjuk amennyi szinű tortát akarunk. Mindegyikbe belekeverjük az ételfestéket – de ételfesték helyett tehetünk bele pudinmgport is – málnás, epres, vaniliás, csokis….
A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük. Az aljába a közepére teszünk 2 kanál sárgas masszát – nem elkenni!!!
Majd teszünk rá 2 kanállal a következő szinű tésztából.
A lényeg, hogy mindig a közepére és egymás tetejére kerüljön a szines tésztákból.
18O fokon előmelegitett sütőben 45-5O percig sütjük.
A kihűlt tésztára rakhatunk csokimázat, porcukrot.
A süti nyers tésztájába tehetünk gyümölcsöt, diót, mogyorót, csokidarabkákat. A fantáziánknak ne szabjunk határt!
A megsült tortát 3 felé vágjuk és megkenjük a vajas krémmel.


