Hozzávalók:
1/4 jégsaláta,
1/4 lila káposzta,
1 db. sárgarépa,
250 g. orsótészta,
1 db. főtt csirkecomb,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál balzsamecet,
1 kanál olíva olaj.
*
Elkészítés:
A lila káposztát csíkokra vágjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval körbe csíkokat vágunk belőle.
Forró, sós vízbe tésztaszűrővel rövid időre belemártjuk ( blansírozzuk ) Ugyanezt tesszük a lila káposztával, ami kis színt is enged.
Ebben a színes vízben főzzük meg az orsótésztát, és egy kevés ecetet is adunk a vízhez.
A tészta amikor megfőtt leszűrjük, meghűtjük.
Nagyobb keverőtálban összekeverjük az apróra tépkedett jégsalátát, a blansírozott lila káposztát, és sárgarépa csíkokat, a felcsíkozott húst.
Olíva olajjal, és balzsamecettel öntjük meg, enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rá, és jól elkeverjük vigyázva, hogy ne törjön.
Hidegen, melegen tálalható.