Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött, vegyes tavaszi zöldség(sárgarépa, paszternák, zöldbab, krumpli, pritamin paprika)
20 dkg mélyhűtött, zsenge zöldborsó
1 ek. zsír
2 csapott ek. liszt
1 ek. pirospaprika
1/2 cs. petrezselyemzöld
só
bors
ételízesítő
Májgaluskához:
1 tömlős Nádudvari májas
1 tojás
liszt
só
bors
majoránna
1/2 cs. petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A zöldségeket összekeverem. Egy fazékban megmelegítem a zsírt, ráöntöm a zöldségkeveréket, picit megsózom és fedő alatt 5 percig párolom. Megszórom a lisztel, kicsit átforgatom, rászórom a pirospaprikát és felengedem vízzel. Fűszerezem ételízesítővel, borssal, ha kell még sózom, de vigyázni kell, mert az párolásnál már sóztuk és az ételízesítő is sós. Beleteszem a petrezselyemzöldet és addig főzöm, amíg a zöldséget puhák lesznek, nem kell szétfőzni őket. Közben elkészítem a májgaluskát és a levesbe szaggatom, addig főzöm, amíg feljön a leves tetejére, akkor kész. Májgaluska: a tömlős májast egy kis tálba nyomom, hozzáütöm a tojást és keverek hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, jó krémes, keverhető legyen. Ízesítem borssal, majoránnával, végül belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Nokedliszaggatóval szaggatom a levesbe.