Színes tavaszi leves májgaluskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Színes tavaszi leves májgaluskával

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg mélyhűtött, vegyes tavaszi zöldség(sárgarépa, paszternák, zöldbab, krumpli, pritamin paprika)
20 dkg mélyhűtött, zsenge zöldborsó
1 ek. zsír
2 csapott ek. liszt
1 ek. pirospaprika
1/2 cs. petrezselyemzöld

bors
ételízesítő
Májgaluskához:
1 tömlős Nádudvari májas
1 tojás
liszt

bors
majoránna
1/2 cs. petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A zöldségeket összekeverem. Egy fazékban megmelegítem a zsírt, ráöntöm a zöldségkeveréket, picit megsózom és fedő alatt 5 percig párolom. Megszórom a lisztel, kicsit átforgatom, rászórom  a pirospaprikát és felengedem vízzel. Fűszerezem ételízesítővel, borssal, ha kell még sózom, de vigyázni kell, mert az párolásnál már sóztuk és az ételízesítő is sós. Beleteszem a petrezselyemzöldet és addig főzöm, amíg a zöldséget puhák lesznek, nem kell szétfőzni őket.  Közben elkészítem a májgaluskát és a levesbe szaggatom, addig főzöm, amíg feljön a leves tetejére, akkor kész. Májgaluska: a tömlős májast egy kis tálba nyomom, hozzáütöm a tojást és keverek hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, jó krémes, keverhető legyen. Ízesítem borssal, majoránnával, végül belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Nokedliszaggatóval szaggatom a levesbe.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Színes tavaszi leves májgaluskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!