Hozzávalók:
fél fej édeskáposzta
fél fej vöröskáposzta
1 piros, 1 sárga és 1 zöld kaliforniai paprika
1 kígyó uborka
1 nagyobb sárgarépa
1 vöröshagyma
3 – 4 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
1 nagyobb citrom
1 teáskanál tengeri só
1 evőkanál porcukor
1 dl extraszűz olívaolaj
*
Elkészítés:
A zöldségeket tetszőleges formára és nagyságra felaprítom, lereszelem.
Egy nagy salátás tálba beleteszem mindet és jól elkeverem a sóval.
Amíg kicsit áll, elkészítem az öntetet.
A citrom kifacsart levét jól kikeverem a porcukoral, hozzáöntöm az olívaolajat és mindezt rá a salátára, jól elkeverve.
Mehet a hűtőbe tálalásig – minimum két órára. Nem feltétlenül szükséges a kaliforniai paprika, lehet csak tv paprikával is készíteni.
Ha van otthon petrezselyemzöld vagy snidlig, metéljünk rá.
Esetleg megszórhatjuk szezámmaggal. Sültek mellé kínáljuk.
És csak egyféle káposztával is készíthető.