Színes macaron

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rathma

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

14 pár macaroonhoz:
75 g őrölt mandula
115 g porcukor
2 nagy tojásfehérje
50 g kristálycukor
fél citrom reszelt héja
pár csepp ételfesték tetszőleges színben

*

Elkészítés:

A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk. Teljesen csomómentesnek, simának kell lennie, egyetlen porcukor-szemcse sem maradhat benne.
A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az ételfestéket is.
Egy szilikonos lapáttal óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba: először az egyharmadát, jól keverjük el, majd a második részt, és keverés után a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl a masszát. Mikor már minden száraz hozzávaló eltűnt a tojáshabban, azaz  homogén, ne keverjük tovább.
Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 1 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
Ha kész, párszor csapjuk hozzá a konyhapulthoz a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak és min. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 5 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 130 fokra és további kb. 5-6 percig még így süssük.
Ha kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és lekvárral, vagy tetszőleges krémmel ragasszunk össze 2-2 darabot.

Színes macaron