Színes grízkrémes linzer szelet Tante Fanny tésztá

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Színes grízkrémes linzer szelet Tante Fanny tésztá

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta (300 g)
Krémekhez:
3 dl tej
3 evőkanál búzadara
15 dkg kristálycukor (6 evőkanál)
2 vaníliás cukor
3 tojásfehérje
1 kávéskanál kakaó
1 kávéskanál étkezési keményítő
10 dkg eper (+ cukor gyümölcs függő)
1 kávéskanál vanília aroma
kenéshez olvasztott vaj/margarin
Tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj

*

Elkészítés:

tepsi méret 20*15 cm
Felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a Tante Fanny friss édes linzertésztát a hűtőből.
Három kistálat előkészítünk, a következők szerint: 1. tálka: 1 kávéskanál kakaó – 2. tálka: 10 dkg epret összedarabolunk és turmixolunk, az étkezési keményítővel összekeverjük (+ cukor) – 3. tálka: 1 vaníliás cukor.
A tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk, beletéve a kristálycukor felét és egy vaníliás cukrot. A tojásfehérjéből pici sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk. A tűzről levett tejbegrízbe forgatjuk.
Az így kapott krémet egyenlő részben elosztjuk a három előkészített tálkába. Összekeverjük őket, a vaníliás részbe még beletesszük a vanília aromát is.
A linzer tésztát kitekerjük, keresztben és hosszában is elvágjuk (4 részt kapunk). Ebből 2 részt elősütünk: megszurkálva a tésztákat, 180 fokra előmelegített sütőben, sütőlapon kb. 10 perc alatt. (Az elősütött lapokat két sütőlapát segítségével tudjuk átemelni.)
Az egyik nyers tészta lapot, beletesszük egy magas falú tepsibe, aminek az oldalát is sütőpapírozzuk. Ráöntjük a kakaós krémet. Az egyik elősütött lapot rátesszük. Erre kerül az epres krém. Betakarjuk a másik elősütött lappal, majd rásimítjuk a vaníliás krémet. A másik nyers tészta lappal betakarjuk, megszurkáljuk, olvasztott vajjal/margarinnal megkenjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük, kb 20 perc.
A tetejére a csokoládét gőz fölött/vízfürdőben megolvasztjuk, belekeverjük az olajt és ráöntjük a kissé kihűlt sütemény tetejére.
Ha kihűlt, éles késsel szeletekre vágjuk (2 x 6 = 12 db). – Másnap finomabb!
Megjegyzés: Más gyümölcsöt is használhatunk. – Nagyobb adagban is készíthető: 2 csomag tésztából, és nyugodtan lehet venni a mennyiségek kétszeresét (tepsi méret 20*25 cm).
(Saját recept)

Színes grízkrémes linzer szelet Tante Fanny tésztá

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Színes grízkrémes linzer szelet Tante Fanny tésztá

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!