Szilveszteri bólé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 üveg édes fehérbor
2 dl vodka
2 doboz ananász konzerv
10 dkg mazsola
1 dl rum
szegfűszeg
1 db citrom
1 db narancs
fahéj
1 üveg édes fehér pezsgő

*

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba, érdemes legalább 1-2 órát állni hagyni, hogy jól megszívja magát.
Egy bólés tálba öntjük a bort, beleöntjük a darabolt ananász konzerveket, a rumos mazsolát.
A fűszereket kevés vízben felforraljuk, leszűrjük, kihűtjük és a tálba öntjük.
A citromnak a héját lereszeljük, a levét kifacsrjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk.
Tálaláskor felöntjük a pezsgővel és narancskarikát kínálunk hozzá.