Szilvával töltött sertés szűz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Szilvával töltött sertés szűz

Szilvával töltött sertés szűz

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
50 dkg sertés szűz, 18 dkg aszalt szilva 20 dkg baconszalonna, só ízlés szerint, fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt ) 1 ek vaj , 2 ek  Oliva olaj
Majonézes krumplisaláta
1 kg krumpli, 2 fej vöröshagyma, só, ecet, cukor, 1 doboz 330g tejföl ízlés szerint majonéz

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A sertés szüzet meg tisztíjuk a zsiradékoktól, és egy konyhai eszköz segítségével lyukat fúrunk bele. Puha aszalt szilva szemeket darabokra vágjuk, és  egyenletesen bele tömködjük a szűzpecsenyét. A hús külső részét finoman sózzuk, borsozzuk, (Óvatosan mert a baconba is tekerve kap majd bőven sós ízt a hús )  ( Ha van időnk egy kicsit pihentetjük a húst az ízek érjenek össze, de nem szükséges) A vajat, és az olajt egy serpenyőbe felmelegítjük, és pár perc alatt minden oldalról kérget sütünk a húsra. Baconszeletekkel bevonjuk úgy hogy egymást fedjék a baconok. Egy jénai alját vékonyan olajjal kikenünk bele helyezzük a szüzet és lefedve 200fokon  előmelegítet sütőben pirosra sütjük. Én krumpli salátával tálaltam.
Krumpli saláta.
Elkészítése: 1 kg krumplit jól megmosok, héjába megfőzöm majd a héjától letisztítom és karikára vágom. 2 fej vöröshagymát kockára vágva, ½ l vízbe odateszem főni, teszek bele, sót 4 EK ecetet ízlés szerin cukrot, Ha már nem ropog a hagyma ezt a levet ráöntöm a krumplira és ebbe hagyom kihűlni. Ha kihűlt leszűröm róla a vizet egy olyan szűrőn, hogy csak a víz menjen le róla a hagyma maradjon a krumpli. Majd tejfölt kikeverem majonézzel és a krumplival összekeverem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szilvával töltött sertés szűz