Hozzávalók:
1 kg burgonya
40 dkg liszt
só
15-20 db szilva
1 cs.őrölt fahéj
10 dkg kristály cukor
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
darált mák
porcukor
1 cs,vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Elkészítés:A szilvát kimagozzuk.A burgonyát héjában megfőzzük,még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.Hagyjuk kihűlni,Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót.Összegyúrjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk kb.fél centi vastagra.
Elkészítés:A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően,hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele.Én egész kimagozott szilvát tettem bele és a mag helyére szórtam egy teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot.A négy sarkát felhajtjuk,összenyomkodjuk és gombócot formázunk belőle.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.Ha feljönek a gombócok a víz tetejére pár percig főzzük majd szűrővel kiszedjük.A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsába forgattam a másik felét cukrozott mákba./Feleségem kedvence/
A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!