Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya /a rózsa nem jó!/
4 púpozott kanál sima liszt,
1 kanál házi zsír,pici só,
20 szem szilva
10 dkg Ráma,
15 dkg zsemlemorzsa
1 cs. fahéjas cukor,1 vanilliás cukor.
5 dkg porcukor.
*
Elkészítés:
A burgonyát megfőzni héjában./még melegen megpucolni/
Kumplitörővel összetörni a burgonyát,beletenni a lisztet,zsírt.Jól összedolgozni.
A szilvát megmosni-ha megszáradt kimagozni.
Minden szilva közepébe fahéjas cukrot szórni.
Gombócokat csinálni és forrásban lévő vízben kifőzni.
A Rámát kipirítani..beletenni a zsemlemorzsát…Ha a víz tetejére feljön a gombóc -készre főlt..
Tányérra kiszedni és megszórni vanilliás cukorral és megönteni olvasztott vajjal.. Jó étvágyat!!!!