Hozzávalók:
1 kg burgonya megfőzve, áttörve
25-30 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál búzadara
1 tojás
1 evőkanál vaj
10 dkg zsemlemorzsa
szilva
őrölt fahéjas cukor keveréke
Fűszerek Toldi fűszerekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A burgonyát megfőzöm és áttöröm nyomóval. Kicsit meghűlt hozzáadom a többi alapanyagot és jól összegyúrom. Deszkát jól kilisztezem és kinyújtom a tésztát 2 cm vastagra. Kockákat vágok és mindegyiket megtöltött fahéjas-cukros szilvával, majd gombócot formálok belőle. Forró enyhén sós vízbe teszem a gombócokat és pár perc alatt készre főzem. Közben a zsemlemorzsát kevés vajon megpirítom és a kifőtt gombócokat megforgatom benne.