Szilvásgombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta:
1 kg burgonya,
1 tojás
20-25 dkg liszt

Töltelék:
40 dkg szilva felezett (mirelit vagy friss)
fahéj,
cukor
Forgatáshoz:
zsemlemorzsa,
olaj

*

Elkészítés:

A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk összetörjük és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a burgonya addig a zsemlemorzsát olajban megpirítjuk.
Ha  kihült a burgonya hozzáadjuk a tojást késhegynyi sót és annyi lisztet hogy jól gyúrható tésztát kapjunk ( ez függ attól mennyire keményítős a burgonya).
Kettéosztjuk a tésztát majd vékonyra kinyújtjuk és késsel kb 9×9-es kockákra vágjuk.
Minden kockába elhelyezünk 1-1 felezett szilvát és 1 teáskanál fahéjas cukrot, ezután gombócokat formázunk belőle.
Forrásban lévő enyhén sós vízben tesszük a gombócokat majd újraforrástól számítva kb 5-6 percig főzzük őket.
Kiszedjük hidegvízzel leöblítjük majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Porcukorral, fahájas cukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szilvásgombóc