Hozzávalók:
a tésztához:
45 dkg liszt
12 dkg cukor
25 dkg margarin
fél csomag sütőpor
csipet só
1 csomag vaniliás cukor
2 tojás sárgája
3 evökanál tejföl
A töltelékhez:
85 dkg szilva
2 csomag vaniliás pudingpor
3-4 evökanál cukor
fahéj izlés szerint
szegfűszeg pár szem
*
Elkészítés:
-a szilvát felkockázzuk és a cukorral fahéjal szegfűszegel megfözűk
– a pudingport 4 dl vizzel elkeverjük és a megfőt szilvába keverjük és besürüsitjük
-hagyuk hülni mig a tészta készül
-A tészta hozzávaloit jol össze dolgozzuk és ketté osszuk
– az egyiket kinyujtsuk és lisztezet tepsibe teszük
-rá teszük a tölteléket és rá a másik lapot
-villával szurkáljuk meg a tetejét és kenjük meg tojásal
-ha ki hült szorjuk meg a tetejét porcukorral
– tepsi méret 37×27 sütés 40 perc
–