Hozzávalók:
1 cs réteslap (9 lapos), 1/2 kg fagyasztott szílva, 5 ek cukor, csípet fahéj, 1 cs vaniliapudingpor, 2 kanál tejföl és kb 10 dk rama
*
Elkészítés:
A szilvát kimagoztam és késsel apróbb kockákra vágtam, egy lábasba tettem, a levét ráöntöttem és hozzáadtam a cukrot a fahéjjat és kevergetve melegítettem.
Egy kb 1dl vízben feloldottam a vaniliapudingot és beletettem, összefőztem.
Kicsit nem árt ha keményebb a puding.
Majs a réteslapokat egyesével meglocsoltam az előzőleg összeolvasztott ráma és tejföl keverékével.
Egy rúdhoz 3 lapot tettem.
A harmadik lapra szétszórtam a harmadát ennek a pudingos szilvának és feltekertem, és a tepsibe tettem amit előtte szintén kikentem ezzel a ramastejföl keverékével.
3 rúd lett belőle, a kész nyers rudakat is megkentem ezzel a keverékkel és 170 fokon szép pirosra sütöttem.
Nagyon finom lett!