Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
9 db M-es tojás
9 ek cukor
6 ek rizsliszt
2 ek kakaópor
A párizsi krémhez:
4 dl tejszín 30%-os zsírtartalmú
20 dkg cukor
10 dkg kakaópor
30 dkg vaj
Továbbá:
kb 30 dkg szilva
rum, vagy rumaroma
A mázhoz:
10 dkg GM csoki
1 ek étolaj
A díszítéshez:
friss szilva szeletek
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált rizslisztet és kakaóport.
A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot.
20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.
Tortakarikában hagyjuk kihűlni.
A karikát óvatosan leemeljük róla.
A krémhez a tejszínt a cukorral forrástól számítva kb.
5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett.
Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, és hagyjuk kihűlni.
Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába.
rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a rumba/vízzel hígított rumaromába áztatott felkockázott szilvával, és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, szilvával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük.
Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla, és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk.
Tetejét a maradék krémmel és szilvával díszítjük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.